Photo Synthesis : Bilimsel Fotoğraflar

Dünya'nın çeşitli bölgelerinden bilimle uğraşan kişilerin günlüklerini tuttukları Scienceblogs, bu ay yepyeni bir blog duyurdu : Photo Synthesis. Her geçen gün blog ortamında bilim ile ilgili fotoğraf bloglarının artışıyla yeni bir fikir olarak ortaya konan Photo Synthesis, her ay farklı bir blog yazarına ev sahipliği yapacak; yazar da çalıştığı/ilgilendiği konuyla ilgili fotoğraflarını buradan yayınlayacak. İlk konuk böcekler üzerine doktora sonrası çalışmalar yürüten ve aynı zamanda yarı-zamanlı olarak incelediği böcekleri fotoğraflayan Alex Wild. Özellikle karıncılar konusunda muhteşem çalışmaları olan Alex Wild'in fotoğraflarını, yanlarında açıklamalarıyla birlikte aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz:

Photo Synthesis : ScienceBlogs


Bu çalışmanın bana bir çok konuda ilham verdiğini söyleyebilirim. İtiraf etmek gerekirse böceklerden biraz "tırsan" biri olarak çook uzun zamandan beri bu dünyadan olabildiğince uzak durmaya çalışmışımdır. Blogdaki yakın çekim karınca ve diğer böceklerin fotoğraflarını inceleyip bir kaç BBC belgeseli izlediğimde(bknz : Life in the Undergrowth) orada keşfedilmeyi bekleyen muhteşem bir dünya olduğu gördüm. Bir süredir konuyla ilgili bir kaç blog takip ediyorum ve bulabildiğim her kitabı okumaya çalışıyorum( Tübitak Yayınlarından Edward Wilson'ın Doğanın Gizli Bahçesi tavsiye edilir). Hatta, okumalarımı ve araştırmalarımı biraz daha ilerletip yakın zamanda minyatür karınca çiftliğimi de kurmaya hazırlanıyorum. Konuyla ilgili ilerleyen zamanlarda bir kaç yazıyı BilimGünce üzerinden paylaşacağım; izlemede kalın...

2 yorum:

Mustafa Özkan dedi ki...

Böceklerden "korkan" biri olarak hem siteyi hemde kitapları inceleyeceğim. Ayrıca karınca çiftliği benimde istediğim birşeydi fakat şu sıralar uğraşmam çok zor olacağından şimdilik sizin projenizi takip etmekle yetineceğim :)

Bulut Sunucu dedi ki...

Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim hocam :)

Yorum Gönder